Bang zijn stopt de dood niet, maar wel het leven !

BRIEF AAN MIJN OVERLEDEN ZUS,

Dinsdag 31 december 2019.
Een dag om terug te kijken, 2019 was een heel verdrietig jaar. In maart 2019 heb jij dit leven los gelaten na een ziekbed van 10 weken. Maar ondanks al dit verdriet heb ik ook een jaar gehad met veel lieve mensen om mij heen. Familie, vrienden en collega's hebben veel goedgemaakt
Woensdag 1 januarie 2020.
Wij wensen elkaar alle goeds maar vooral gezondheid en wij hopen dat dit jaar ons veel vreugde brengt.
Onze vakantie naar Thailand is geboekt en 29 maart gaan wij op reis. Deze reis zou ik met jou maken maar zoals ik je aan je sterfbed heb beloofd, ga ik het doen. Samen met ons hele gezin.
Alles is geregeld en we verheugen ons op een mooie reis.
Februari 2020. De carnaval staat voor de deur maar echt veel zin heb ik niet. Sinds ik niet meer in Kerkrade woon, vier ik het ook eigenlijk niet meer echt. En dan hoor ik af en toe op het nieuws berichten over een nieuw virus in China. Ver van ons bed.....denk ik.
Maar rond carnaval komen er berichten over besmettingen in Italië. En nog denk ik, het is maar een griepje en zie er de ernst niet van in.En na de carnaval worden er ook mensen ziek in Nederland.
Onze regering komt met maatregelen om geen handen meer te schudden en vooral goed op de hygiëne te letten.Ook op mijn werk bij de GGD merk ik dat er toch iets aan de hand is en dit niet zomaar een griep virus is. De maatregelen worden ook aangescherpt en op zodagavond 15 maart hoor ik op de tv dat alle horecazaken en scholen dicht moeten en mensen zoveel mogelijk thuis moeten werken. Op dat moment krijg ik lichte paniek. Onze vakantie naar Thailand kan nu echt niet.Ik zou het niet eens durven.De wereld staat in brand. Er komen steeds meer mensen te overlijden. Mensen raken besmet. Iedereen is toch wel een beetje bang. Op dit moment werken de maatregelen goed.De afvlakking is begonnen. Bang ben ik niet. Bang zijn stopt de dood niet, maar wel het leven.
Lieve zus, ik weet niet wat jij nu gedaan zou hebben in deze tijd maar voor een ding ben ik wel blij , dat toen jij stierf jij een waardig afscheid hebt gekregen met veel mensen die jou lief hadden. De mensen die nu sterven, krijgen vanwege de Corona maatregelen geen waardig afscheid.
Lieve zus,als er een hemel bestaat en indien jij ons kan zien:
Waak over ons en laat ons gezond blijven.

Liefs van je kleine zus.
Nathalie Moonen-Diederen

Briefaanmijnoverleden